Kedves Látogatónk! A weboldal használatával elfogadod a cookie-k használatát, valamint  a vásárlás menetével, illetve az adatkezelési gyakorlatunkkal kapcsolatos  irányelveket .

Rólunk

Alaptevékenységünk a rászoruló gyerekek, felnőttek, családok és szociális intézmények támogatása, immáron 12 éve.
Ha krízishelyzet van, ott a helyünk, az azonnali segítségnyújtás és a rendszeres adományok mellett pedig azon vagyunk, hogy élményeket és méltóságot adjunk a nehéz helyzetben élő embereknek. Legyen az egy háromfogásos éttermi vacsora egy anyaotthonban vagy egy balatoni nyaralást megidéző szállóbuli egy hajléktalanszálló udvarán.

A Bike Maffia Kuponok webáruházban megvásárolt kuponokkal te is támogathatod a munkánkat, hogy a rászoruló emberek számára ételadományokat és élményeket biztosítsunk.

Mindezek mellett a Bike Maffia nevéhez fűződik még többek között egy nőgyógyászati rendelő kialakítása Budapesten rászoruló nők részére, illetve mi reagáltunk leggyorsabban az orosz-ukrán háború kitörésekor is: közösségi összefogással 20 tonnányi adományt vittünk pár napon belül a határmenti falvakba.

Programjainkon keresztül sokféle módon közelítünk a hajléktalanság és az előítéletesség problémájához, melyek sok esetben túlmutatnak az elsődleges segítségnyújtáson. Akcióink a figyelemfelkeltést és a szemléletváltást szolgálják: céges csapatépítőink és iskolai programjaink az érzékenyítést, a közösségépítést és az önkéntesség népszerűsítését célozzák, az ételmentő projektünk pedig a pazarlásra, a környezettudatosság fontosságára hívja fel a figyelmet.

A Bike Maffia kommunikációját a szakma előszeretettel említi példaértékűként, ami számunkra kimondottan fontos, hiszen ez a társadalmi érzékenyítés egyik legfőbb eleme.

Víziónk

Egy olyan elfogadó, felelősségvállaló társadalom, amelynek szereplői fenntartható módon cselekszenek a rászorulók méltó életkörülményeiért.

Küldetésünk

  • érzékenyítés: előítéletek csökkentése, társadalmi szemléletformálás újszerű projekteken keresztül;
  • edukáció: tudásmegosztás, az adományozási kultúra erősítése, konkrét „segítség a segítéshez”;
  • segítségnyújtás: a rászorulók ellátásának támogatása az igényeknek megfelelő segítségnyújtással;
  • együttműködés: a civil és szakmai szervezetek, a közszféra és a gazdasági szereplők összefogásának segítése;
  • foglalkoztatás: reintegrációs folyamatok támogatása innovatív projekteken keresztül, társadalmi vállalkozások létrehozása, tartalmas időtöltés és cél teremtése a hajléktalan emberek számára;
  • fenntarthatóság: adaptálható modellek kialakítása, környezettudatos projektek indítása (kiemelten az élelmiszerpazarlás csökkentése);
  • hitelesség: erős önkéntes bázissal rendelkező, befogadó, transzparens, pénzügyileg stabil szervezet, amely reagál a változásokra.